Laatst bijgewerkt: 19-10-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

18Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

62Verzamelde opmerkingen

Miele warmtepompdrogers zijn nu populaire apparaten die huishoudelijke klusjes gemakkelijker maken. Gewassen wasgoed kan meteen gedroogd worden en na een paar uur weer gedragen. De fabrikant Miele biedt bijzonder energiezuinige modellen met een laag stroomverbruik. Deze warmtepomp droogtrommels bieden zacht drogen en geven nauwelijks warmte af aan de omgeving.

Met de Miele warmtepompdroger test willen we deze toestellen van Miele in meer detail voorstellen. We geven je belangrijke informatie over de verschillende soorten en criteria waarmee je rekening moet houden voor je iets koopt. Met behulp van ons artikel zou je de juiste Miele warmtepompdroger voor je moeten kunnen vinden.




Belangrijk om te weten

  • Warmtepompdrogers van de fabrikant Miele besparen tot 50% meer energie dan conventionele drogers en hebben navenant hogere aanschafkosten.
  • Miele’s warmtepompdrogers zijn er in voorlader- en bovenladeruitvoering. Beide soorten bieden hun voor- en nadelen.
  • Met extra functies zoals EcoDry technologie en premium kwaliteit onderscheiden Miele warmtepompdrogers zich van andere fabrikanten.

Beste Miele warmtepompdroger: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voordat je een Miele warmtepompdroger koopt

Voordat je een warmtepompdroger van Miele koopt, moet je hierover wat achtergrondinformatie inwinnen. We hebben deze informatie in de volgende paragrafen samengevat.

Wat is de prijsklasse van Miele warmtepomp droogtrommels?

De prijs van Miele warmtepomp droogtrommels varieert sterk. Basismodellen worden verkocht voor zo weinig als 350 euro. Bepaalde aankoopcriteria hebben een grote invloed op de verkoopprijs. Zoals bij veel andere apparaten die te koop zijn, variëren de prijzen ook van fabrikant tot fabrikant.

Miele Wärmepumpentrockner-1

Miele biedt in Duitsland minder bovenlader modellen aan.
(Foto bron: 123rf.com / Beatrice).
Prijzen zijn afhankelijk van verschillende aankoopcriteria!

Miele toestellen staan bekend om hun goede kwaliteit en behoren daarom vaak tot de topproducten van diverse testers en vergelijkingssites.

Om deze reden zijn er modellen die duurder zijn dan die van andere fabrikanten. Miele’s warmtepompdrogers staan bekend om hun energiezuinigheid en geringe droogtijd. De drogers bieden nog veel meer voordelen, zo veel zelfs dat Miele voor sommige modellen meer dan 1000 euro vraagt.

Wat onderscheidt Miele warmtepompdrogers van andere fabrikanten?

Zoals reeds gezegd zijn Miele warmtepompdrogers zeer bekend om hun hoge kwaliteit. Dit type droger is betrekkelijk nieuw, maar Miele biedt een goede selectie van verschillende modellen warmtepompdrogers.

Veel andere fabrikanten maken nu meer warmtepompdrogers, hoewel die nog niet algemeen bekend zijn. Miele’s warmtepomp droogtrommels vallen vooral op door hun lage energieverbruik. Ze hebben ook een groot programma-aanbod. Er zijn nog veel meer belangrijke kenmerken, waaronder functies als

  • korte droogtijd
  • Energieklasse A+++
  • Vouwbescherming
  • Zachte trommel

Waar kan ik Miele warmtepompdrogers kopen?

Je kunt Miele warmtepompdrogers in veel verschillende winkels kopen. Zo zijn er gespecialiseerde elektronicaketens. Tegenwoordig is ook online handel niet uitgesloten. Toch moet gezegd worden dat warmtepompdrogers niet overal te vinden zijn, want ze zijn nog niet erg bekend. Niettemin hebben we hier enkele winkels en online winkels op een rijtje gezet

  • Amazon
  • Saturnus
  • Expert
  • Echt

Online vind je beslist goede warmtepompdrogers, maar direct in de winkel zal het wat moeilijker zijn, want niet elke Echte of Saturnus winkel biedt warmtepompdrogers aan.

Wat zijn de voor- en nadelen van Miele warmtepompdrogers?

Miele warmtepompdrogers bieden veel voordelen. Het voornaamste doel van de warmtepompdrogers is dat ze bijzonder energiebesparend zijn. De meeste Miele modellen zijn ook erg milieuvriendelijk in vergelijking met andere drogers. Een ander voordeel is dat Miele warmtepompdrogers heel gemakkelijk te bedienen zijn, dus voorkennis is niet nodig.

Warmtepompdrogers van Miele zijn energiezuinig!

Zoals met alle apparaten zijn er ook nadelen. Het grootste nadeel is dat Miele drogers door hun afmetingen veel ruimte innemen. Ze maken ook meer lawaai dan afzuig- of condensdrogers. De prijzen van Miele modellen variëren sterk, dus de aanschafkosten moeten zorgvuldig berekend worden.

Wat zijn de alternatieven voor de Miele warmtepompdroger?

De Miele warmtepompdroger is een van de beste drogers op de markt, maar er zijn ook andere goede fabrikanten. Een daarvan is AEG Haustechnik. Deze fabrikant biedt modellen aan die ook energiezuinig zijn en dus een laag energieverbruik hebben. Ze leveren ook zeer goede droogresultaten.

Een andere bekende fabrikant is Bosch. Ook hier zijn de warmtepompdrogers van zeer hoge kwaliteit. Ze worden gekenmerkt door hun functionaliteit en gebruiksgemak. Deze wasdrogers hebben een multifunctioneel display, een draaiknop en sensortoetsen waarmee de gebruiker een dialoog met het apparaat kan aangaan.

Natuurlijk zijn er ook andere fabrikanten die goede warmtepompdrogers aanbieden. We hebben er slechts twee opgesomd, zodat je ziet dat er alternatieven zijn voor de Miele warmtepompdroger.

De warmtepompdrogers van Miele zijn bijzonder populair omdat Miele wereldwijd bekend staat om zijn hoogwaardige producten.

Besluit: Welke soorten Miele warmtepompdrogers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een warmtepompdroger van Miele wilt kopen, kun je kiezen uit twee productgroepen. Dit zijn:

  • Bovenlader warmtepompdroger
  • Voorlader warmtepompdroger

In de volgende beschrijvingen leggen we uit wat de verschillen zijn en welke voor- en nadelen ze hebben.

Wat is een Miele voorlader warmtepompdroger en wat zijn de voor- en nadelen?

Een voorlader warmtepompdroger van Miele is een soort warmtepompdroger. Dit heeft vooral betrekking op de plaats van het bedieningsprogramma en de openingsklep. Hier komt het wasgoed van voren in de trommel.

Het voordeel hiervan is dat je tot in de laatste hoek van de droger kunt reiken. Een ander voordeel is dat dit model in Duitsland populairder is, zodat je meer keuze hebt. Een nadeel hiervan is dat je moet bukken als je het toestel vult met je wasgoed. Dit kan effect hebben op je rug en knieën, dus indien mogelijk moet je een goede houding aannemen bij het vullen.

Voordelen
  • groot bereik
  • gemakkelijker te vullen en te legen
  • droogproces kan geobserveerd worden
Nadelen
  • neemt veel plaats in
  • kan rug- en kniepijn veroorzaken

Wat zijn bovenlader warmtepomp droogtrommels van Miele en wat zijn de voor- en nadelen?

Miele bovenlader warmtepompdrogers zijn drogers die van bovenaf gevuld en geleegd worden. Het voordeel van deze modellen is dat ze minder ruimte innemen en dus in kleine flats passen. Ze veroorzaken ook geen rug- en kniepijn, zoals de voorlader doet. Het nadeel is dat deze modellen in Duitsland minder populair zijn. Dit betekent dat er minder keuze is. Evenzo kan het proces tijdens het drogen niet worden waargenomen. Beide modellen leveren goede resultaten. De belangrijkste verschillen zijn zuiver uitwendig.

Voordelen
  • neemt minder plaats in
  • vriendelijker voor rug en knieën
  • smalle breedte
Nadelen
  • weinig keuze uit modellen
  • moeilijker leeg te maken
  • droogproces kan niet worden waargenomen

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om Miele warmtepompdrogers te vergelijken en te evalueren

Capaciteit

De belastbaarheid van je droger hangt af van je voorkeuren. In principe moet je erop letten dat de capaciteit van de droger voor nat wasgoed in kilogrammen wordt aangegeven. Als je met meerdere mensen woont en van plan bent een warmtepompdroger te delen, moet je bij de aanschaf letten op de capaciteit.

De warmtepompdrogers van Miele hebben verschillende capaciteiten. Gemiddeld hebben Miele modellen een inhoud van 7 kg, wat genoeg is voor een huishouden van 3-4 personen. In de volgende tabel kun je zien welke capaciteit je voor je huishouden nodig hebt.

Aantal personen in het huishouden Capaciteit (kg)
1 - 2 personen 3 - 5 kg
2 personen 5 - 6 kg
3 - 4 personen 7 - 9 kg
5 of meer personen 9 -12 kg

Technische kenmerken

In het algemeen bieden Miele warmtepompdrogers zeer goede technische kenmerken. Miele onderscheidt zich van de concurrentie met een scala aan functies. Zo is er de EcoDry technologie, die de elektriciteitskosten en droogtijd laag houdt. Er is ook PerfectDry technologie. Deze technologie maakt zeer goede droogresultaten mogelijk.

Andere fabrikanten hebben deze functie niet, wat betekent dat er geen spot-on drogen is. Verder heeft Miele het SteamFinish programma, dat het strijken gemakkelijker maakt. Dit programma is geschikt om met stoom te strijken. In sommige gevallen neemt dit je het strijken helemaal uit handen.

Miele Wärmepumpentrockner-2

De verschillende modellen van Miele bieden verschillende en unieke functies.
(Image source: unsplash.com / Marshall Williams).

Gewicht

Het gewicht van Miele warmtepompdrogers varieert. Toch moet je er bij het kopen op letten dat sommige meer wegen en andere minder. Je moet je beslissing laten afhangen van waar je je droger wilt plaatsen of hoe je van plan bent hem naar huis te vervoeren. De meeste Miele modellen wegen 45 en 60 kg.

Ook hier speelt de soort lading een rol. Zoals reeds gezegd wegen bovenlader warmtepompdrogers minder. Het populairste Miele model weegt momenteel 58 kg en is een voorlader. Er zijn echter ook voorlader modellen die slechts 45 kg wegen.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is een heel belangrijk aankoopcriterium, want dit is wat Miele warmtepompdrogers bijzonder onderscheidt. Het is algemeen bekend dat de energie-efficiëntieklasse aangeeft hoeveel energie een toestel nodig heeft. Deze klassen zijn voor alle apparaten gelijk, omdat ze voldoen aan een richtlijn van de EU.

Het jaarlijkse energieverbruik van Miele drogers wordt opgegeven in kilowatt uur. Dit is tussen de 150 en 500 KWh per jaar. Op basis van dit grote verschil kun je zien hoe belangrijk het is om naar het energieverbruik van Miele warmtepompdrogers te kijken. De volgende tabel geeft een kort overzicht van de afzonderlijke energieklassen.

Energieklasse Energieverbruik
A+++ Zeer laag
A Matig
D Zeer hoog

Droogtijd

Bij Miele warmtepompdrogers speelt de droogtijd natuurlijk een heel belangrijke rol, want dit is vaak de reden om zo’n droger te kopen. Mensen willen niet eeuwig wachten tot hun was droog is. Bij Miele hangt de droogtijd af van het gekozen programma. Dit kan soms langer en soms korter zijn. In principe staat dit type droger van Miele erom bekend dat hij een iets langere droogtijd heeft dan andere vormen van droging.

Toch voldoen de modellen van Miele aan de moderne droger normen. Er zijn echter enkele tips om de droogtijd te verkorten. Een ervan is om de omwentelingen op 1400 te zetten. Dit vermindert ook het energieverbruik.

Wetenswaardigheden over Miele warmtepompdrogers

Je hebt tot nu toe veel informatie over Miele warmtepompdrogers gekregen, maar we willen afsluiten door je nog meer belangrijke informatie te geven. Als je al een Miele warmtepompdroger bezit, kun je hier waardevolle tips vinden.

Waar worden Miele warmtepompdrogers gemaakt?

Miele warmtepompdrogers worden in Duitsland gemaakt, in Gütersloh om precies te zijn. Hier staat de apparatenfabriek. Sommige onderdelen worden echter ook in het buitenland gemaakt. Er is ook productie in de Tsjechische Republiek.

De Miele fabriek in Gütersloh is de oudste en grootste. Er werken tot 2300 mensen. Andere belangrijke onderdelen komen ook uit het buitenland, zoals Roemenië. Miele modellen staan voor droogtrommels van hoge kwaliteit. In feite valt Miele op door zijn innovatieve technologie met een zeer lange levensduur.

Miele is een internationale fabrikant met meer dan 20.000 medewerkers!

Met welke garantie worden Miele warmtepompdrogers geleverd?

Net als andere fabrikanten geeft Miele twee jaar garantie op elektrische apparaten. Maar Miele biedt ook een verlengde garantie. Binnen de tweejarige fabrieksgarantie biedt Miele de mogelijkheid de garantie te verlengen tot 5 of 10 jaar. Miele is de enige fabrikant die een totale garantie van 10 jaar biedt. Het voordeel hier is dat in deze periode geen verdere kosten gemaakt worden. Tenzij de reparaties door eigen toedoen zijn.

Anders zal de klantendienst snel hulp bieden bij reparaties. Evenzo kan de uitbreiding alleen binnen de fabrieksgarantie van twee jaar, zodat je bij de aankoop niet direct gedwongen bent te beslissen.

Hoe maak ik een Miele warmtepomp droogtrommel schoon?

Warmtepomp droogtrommels moeten, net als andere apparaten, schoon gehouden worden. Regelmatig schoonmaken van de warmtepompdroger is erg belangrijk, want vooral in deze apparaten zit veel warmte en met veel warmte kunnen er veel bacteriën zijn. Er mag geen vuil in het warmtepompcircuit zitten, anders kan het toestel niet schoon drogen en kan het de werking van het toestel beperken.

Je vindt de juiste schoonmaakinstructies voor je model in de Miele gebruiksaanwijzing. Je moet ze daarom zorgvuldig lezen voor je ze schoonmaakt. Zo staat er bijvoorbeeld dat je de condensor moet schoonmaken als het lampje ‘Clean airways’ gaat branden.

Miele Wärmepumpentrockner-3

Het reinigen moet regelmatig volgens de gebruiksaanwijzing van Miele gebeuren.
(Image source: unsplash.com / Sebastian Herrmann).

Beeldbron: Medel/ 123rf.com

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies