
Vooral in de hitte van de zomer kan een duik in het zwembad heel verfrissend zijn. Een eigen zwembad is een trend geworden en je ziet nu in veel tuinen een zwembad. Het water in zo’n zwembad wordt echter snel vuil door weer en wind.
Om het zwembad tegen bladeren en vuil te beschermen, kun je eenvoudig een zwembadfolie gebruiken. Dit houdt je zwembadwater schoon. Er zijn echter veel verschillende zwembadfolies en veel criteria waarmee je rekening moet houden als je er een koopt. Om je te helpen je weg te vinden in dit onderwerp, hebben we wat informatie samengesteld over het kopen van de perfecte zwembadfolie.
Inhoud
Beste zwembadfolie: Onze selectie
In deze rubriek vind je enkele favorieten. Als je een van deze producten mooi vindt, kun je het gemakkelijk op de site bestellen.
Zwembadfolie: koop- en beoordelingscriteria
Nu heb je een beetje inzicht gekregen in welke zwembadfolies verkrijgbaar zijn. Maar de vraag blijft welke eigenschappen bijzonder belangrijk zijn. Daarom willen we je nu laten kennismaken met enkele koopcriteria waar je op moet letten:
Dikte
Zwembadfolies kunnen verschillende diktes hebben. Dikte betekent in dit geval hoe dik de folie is. Er zijn diktes van 0.225 tot bijna een millimeter. Hoe dikker de liner, hoe scheurbestendiger hij is, natuurlijk.
Weerbestendigheid
Wind, kou en zonnestralen zijn de gevaarlijkste vijanden van een zwembadliner. Daarom is het des te belangrijker dat de zwembadfolie tegen weersinvloeden beschermd wordt. Bij de aanschaf van een zwembadfolie moet je vooral letten op UV-bescherming.
Vorm
De vorm en grootte van een zwembadfolie zijn van cruciaal belang. Je kunt in geval van nood de grootte aanpassen, maar niet de vorm. Daarom moet je ook dit criterium in je beslissing betrekken.
Zwembadfolie: Veelgestelde vragen en antwoorden
In deze rubriek willen we graag enkele vragen over zwembadfolie beantwoorden.
Voor wie is een zwembadfolie geschikt?
De eerste voorwaarde voor een zwembadfolie is, natuurlijk, een zwembad. Maar als dit het geval is, is een zwembadfolie beslist zinvol. De zwembadfolie is echter vooral geschikt voor buitenbaden.
Welke soorten zwembadfolie zijn er?
Natuurlijk zijn er zwembadfolies in verschillende maten, vormen en kleuren. Maar we gaan daar hier niet op in, want in principe zijn er twee verschillende soorten zwembadfolies
- Zwembadfolies om het zwembad af te dekken
- Zwembadfolies om het zwembad van binnenuit te bekleden
Hoe maak je een zwembadfolie schoon?
Vuil hoopt zich na verloop van tijd natuurlijk op de zwembadfolie op. Bacteriën of schimmels hopen zich ook op. Deze verzamelen zich echter vooral aan de buitenrand en in plooien. Daarom is regelmatig schoonmaken belangrijk. Dit kun je gemakkelijk doen met een spons, water en zeep. Maar als je het schoonmaken niet zelf wilt doen, moet je een zwembadstofzuiger overwegen.
(Omslagfoto: icsilviu / Pixabay)