
Onze selectiecriteria
Welkom in ReviewBox! Bij het zagen van hout, aluminium of staal is een decoupeerzaag een van de gemakkelijkste gereedschappen om gemakkelijk kwaliteitszagen te krijgen. De vraag is, welke van alle modellen en merken is de beste?
Bij ReviewBox.com.mx geven we je meer dan alleen de technische gegevens van elk model. We willen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om de beste koopbeslissing te nemen. Van de meest vernieuwende modellen en de kenmerken die je moet vergelijken, tot de meest gestelde vragen bij kopers.
Inhoud
Het belangrijkste om te weten
- Een decoupeerzaag is een draagbaar elektrisch gereedschap dat zaagsneden maakt door de heen-en-weergaande beweging van een smal, langwerpig blad.
- Je kunt er rechte en gebogen sneden mee maken, in een draagbaar en betaalbaar formaat, dat vooral in twee soorten verdeeld is: met snoer en snoerloos.
- Tot de belangrijkste factoren die je moet overwegen voordat je een decoupeerzaag kiest, behoren: Vermogen, Snij-instelling, Snelheid, Snijbladen.
Decoupeerzaag: Onze selectie
Koopgids: Wat je moet weten over decoupeerzagen
(Bron: grafner/ 123rf.com)
Wat zijn decoupeerzagen en wat zijn hun voordelen?
Je gebruikt kleine metalen zaagbladen die bestaan uit kleine metalen strips met een platte rand en een zaagtandrand. Dus, in principe afhankelijk van de grootte en vorm van de tanden, kun je verschillende materialen doorzagen of schonere of snellere zaagsneden maken.
Tegenwoordig zijn er talloze decoupeerzagen op de markt; hun gemakkelijk te dragen ontwerp en vermogen geven een betere gebruikerservaring bij het zagen van hout, aluminium of staal.
Decoupeerzagen met snoer of snoerloos - waar moet je op letten?
Draadloze verbinding | Draadloze verbinding |
---|---|
Hoog vermogen voor intensief gebruik | Geen stopcontact nodig om te gebruiken |
Je hoeft geen batterijen te verwisselen of op te laden | Draagbaar: kun je overal zagen |
Lichter dan de snoerloze versie | Geen snoer dat in de weg zit bij het zagen |
Geschikt voor zowel occasioneel als intensief gebruik |
Dit zijn maar enkele van de kenmerken waar je op kunt letten als je een decoupeerzaag koopt, maar er zijn meer kenmerken om rekening mee te houden, zoals grootte, vermogen, functies. Deze eigenschappen hangen af van je smaak en behoeften.
Hoeveel kost een decoupeerzaag?
De prijzen van decoupeerzagen die een zekere kwaliteitsstandaard hebben beginnen bij 690 MXN, terwijl de decoupeerzagen die meer vermogen en precisie bieden, je vindt voor een gemiddelde prijs van ongeveer 2.100 MXN.
Aankoopcriteria
Bij de keuze van het te kopen product is het belangrijk rekening te houden met de eigenschappen en functies die aan je behoeften beantwoorden, en niet alleen te kiezen voor het esthetische ontwerp of de prijs van het product. Hieronder laten we je zien wat de belangrijkste factoren zijn waarmee je rekening moet houden om een goede aankoopkeuze te maken:
Vermogen
Er zijn modellen decoupeerzagen met een vermogen vanaf 400 watt, maar om het maximale vermogen te bereiken zijn er modellen die tot 900 watt reiken.
Hoe hoger het vermogen van de zaag, hoe duurder hij zal zijn. Ze bieden echter de grootste zaagcapaciteit, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de hardheid van het materiaal of de dikte ervan.
Zoek je een decoupeerzaag voor huishoudelijk werk, dan is een decoupeerzaag vanaf 510 watt aan te bevelen, maar als je professioneel werk met zwaar materiaal wilt uitvoeren, zijn zagen vanaf 700 watt aan te bevelen.
(Foto: Schonewille/ 123rf.com)
De zaagsnede aanpassen
Een decoupeerzaag moet mogelijkheden bevatten om zowel de hoek als de stand van de zaagsnede aan te passen aan het werk dat je doet.
De overgrote meerderheid van de zagen op de markt heeft een verstelbaar onderstel om de hoek gemakkelijk in te stellen. Een afstelling moet tot 45 graden zijn en moet ook de nodige stevigheid behouden, zodat hij tijdens het snijden niet verschuift of verschuift.
Door de snijsnelheid af te stellen, kunnen we schade aan zachtere materialen vermijden en meer kracht zetten op hardere. Daarom is het een ander element dat niet op je decoupeerzaag mag ontbreken.
Snelheid
De snelheid van een decoupeerzaag wordt niet gemeten in omwentelingen per minuut (tpm), maar in slagen per minuut (cpm).
Er zijn modellen met een vaste snelheid en andere waarin een variabele snelheidsregeling is ingebouwd. In principe en als vuistregel is een maximum snelheid van minstens 2500-3000 cpm voldoende voor bijna elke klus.
Afhankelijk van het beoogde gebruik van je decoupeerzaag is de mogelijkheid om de snelheid te regelen met een draaiknop of wieltje een mogelijk belangrijke eigenschap. De meeste geavanceerde modellen bieden tussen 4 en 7 snelheidsinstellingen die grote flexibiliteit en nauwkeurigheid bieden.
(Foto: kzenon/ 123rf.com)
Wat de tanden van decoupeerzaagbladen betreft, die zijn er in allerlei vormen en maten. En zelfs de richting waarin gesneden wordt varieert, dat kan zijn bij de opwaartse beweging van het blad, of bij de neerwaartse beweging.
Hoewel snijbladen van metaal zijn, hebben ze, omdat ze dun zijn, de neiging te buigen of te vervormen als ze gebruikt worden om materiaal met hoge dichtheid te snijden. Daarom raden we je aan altijd een reservepaar messen bij je te hebben om je werk niet te onderbreken.
(Zichtbare foto: Luke Wilcox/ 123rf.com)