Laatst bijgewerkt: 28-07-2021

Welkom bij onze grote zolderbed test 2021. Hier stellen we alle zolderbedden voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

Hiermee willen we je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen het beste halfhoogslaper voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een hoogslaper wilt kopen.




De belangrijkste feiten in een notendop

  • In tegenstelling tot gewone bedden kun je met halfhoge bedden een ruimte doeltreffender gebruiken, ze zijn er voor alle leeftijdsgroepen en kunnen, afhankelijk van het materiaal, lang gebruikt worden.
  • In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen halfhoge bedden van massief hout, spaanplaat of MDF platen. Alle drie de materialen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen.
  • In het algemeen is er een risico bij het gebruik van een halfhoog bed. Maar als de DIN EN 747-1 norm in acht genomen wordt en de inrichting aangepast is aan de toekomstige gebruiker, staat niets een veilige nachtrust in de weg.

Halfhoogslaper: Onze selectie

Shopgids halfhoogslaper: Alles wat je moet weten

Wat is een halfhoog bed?

In tegenstelling tot de klassieke hoogslaper is een halfhoogslaper aanzienlijk lager. De lighoogte is dan ook tussen 1m en 1.50m en is dus ideaal voor kinderen. Het basisidee van een halfhoog bed is dat het door zijn afmetingen veiliger is voor kinderen. Bovendien biedt hij de mogelijkheid om de beschikbare ruimte in kleine woonruimtes optimaal te benutten.

Omdat het niet alleen een slaapplaats voor de kleintjes is, zijn er allerlei accessoires waarmee je een halfhoogslaper kunt omtoveren tot een geweldig speelbed voor kinderen. Bovendien kun je een grote verscheidenheid aan halfhoge bedden kopen in verschillende kindvriendelijke uitvoeringen. Maar een halfhoogslaper laat ook voor volwassenen niets te wensen over.

Afhankelijk van het model kun je de ruimte onder het bed zelf inrichten met andere meubelstukken, of kant-en-klare combinaties kopen van halfhoge bedden met kasten of bureaus, bijvoorbeeld.

Wist je dat hoogslapers en halve hoogslapers vroeger niet gebruikt werden om ruimte te besparen zoals tegenwoordig? De bedden werden zo hoog gebouwd om gebruik te maken van de regels van de natuurkunde en zo tegen de kou te beschermen. Omdat warme lucht altijd opstijgt, hoe dichter je bij het plafond sliep, hoe warmer het was.

Het halfhoogslaper bed is dus geen kwestie van leeftijd en is geschikt voor iedereen. Zelfs voor studenten in gedeelde flats, die meestal toch maar een heel kleine woonruimte hebben, is het halfhoge bed ideaal om de ruimte optimaal te benutten.

Wat zijn de voordelen van een halfhoog bed ten opzichte van gewone bedden met opbergfunctie of klassieke hoogslapers?

Om je beslissing te vergemakkelijken, willen we nu uitleggen waarom je toch, of juist daarom, voor een halfhoogslaper zou moeten kiezen.

Voordelen
  • Kan lang gebruikt worden
  • Ook geschikt voor kleine kamers
  • Verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren
  • Leuke factor voor kinderen, afhankelijk van de accessoires
  • Bespaart ruimte en biedt tegelijk opbergruimte
  • Kan aangepast worden door ombouwmogelijkheden
Nadelen
  • Risico op verwondingen, vooral voor kleinere kinderen
  • Montage kan ingewikkeld zijn, afhankelijk van de fabrikant
  • Verwijderen gaat gepaard met inspanning

Op dit punt willen we je natuurlijk niet de nadelen onthouden, die echter vrij beperkt zijn en die je niet bespaard blijven als je andere soorten bedden kiest.

Welke maten zijn er voor halfhoge bedden en wat zijn de belangrijkste verschillen?

Als je hebt nagedacht over welk materiaal je zult kiezen, rijst de volgende vraag. Afhankelijk van de leeftijdsgroep moet je nagaan welke maat je nodig hebt voor je halfhoog bed. Om je het antwoord te geven, hebben we het volgende overzicht samengesteld van de verschillende modellen en hun gemeenschappelijke afmetingen:

Leeftijdsgroep Afmetingen
Kinderen 70 x 140 cm, 70 x 160 cm
Tieners 90 x 160 cm, 90 x 200 cm
Volwassenen 120 x 200 cm

Terwijl de geschikte modellen voor kinderen gebruikt kunnen worden vanaf de leeftijd van vijf jaar, kunnen de modellen voor tieners gebruikt worden vanaf de leeftijd van 15 jaar. Er is ook een aparte maat voor volwassenen, zoals je in de tabel kunt zien.

Ook hier kun je individueel je ideale halfhoogslaper bepalen, ongeacht onze suggesties. De tabel moet alleen als richtlijn dienen voor de verschillende leeftijdsgroepen, want de afmetingen voor de respectieve halfhoge bedden kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant.

Welke matrassen heb ik nodig voor een halfhoogslaper?

In principe heb je de keuze tussen matrassen bestaande uit:

  • Kokosnoot
  • Latex
  • Koud schuim
  • Schuim

Alle genoemde materialen zijn goed geschikt voor gebruik in halfhoge bedden. De beslissing welk materiaal je uiteindelijk kiest is een kwestie van persoonlijke smaak. Behalve op de materialen moet ook gelet worden op de hoogte van de matras, want vooral bij een halfhoog bed bestaat het gevaar dat je eruit valt.

Vooral bij kinderen moet je daarom goed nadenken over de keuze van de matras.

Maar geen paniek: de zoektocht naar de ideale matras is niet eindeloos. Veel fabrikanten helpen door een variëteit aan matrassen aan te bieden die bij hun modellen passen, wat je zoektocht veel gemakkelijker maakt.

Moet ik rekening houden met een leeftijdsadvies voor halfhoge bedden?

In principe gaat het steeds om uniforme leeftijdsadviezen voor bedden. Sommige fabrikanten bevelen echter een leeftijd van 6 jaar of ouder aan, vooral voor halfhoge kinderbedden, om zich wettelijk te beschermen. Vóór deze leeftijd zijn de ouders zelf aansprakelijk voor hun kinderen, want er is een risico tijdens het gebruik, ondanks de geringere hoogte dan bij een gewoon hoogslaper.

Halbhochbett Kind schlafen

Stapelbedden dragen het risico in zich dat het kind er ‘s nachts tijdens de slaap uit valt en een schok of zelfs verwonding oploopt. Daarom zijn halfhoogslapers en hoogslapers meer geschikt voor kinderen van gevorderde leeftijd. Als alternatief kan een beschermer bevestigd worden om te voorkomen dat het kind eruit valt. (Beeldbron: pixabay.com / dagon_ )

Ook als je besluit tot een halfhoogslaper is dat gebonden aan een bepaalde leeftijdsaanbeveling: Als ouder kun je zelf beslissen of en wanneer je je eigen kind toevertrouwt een halfhoog bed te gebruiken.

Is er een gevaar aan het gebruik van een halfhoog bed?

Er is goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat er inderdaad een gevaar is. Het goede nieuws is dat als je weet hoe, je als ouder dit met een gerust geweten kunt tegengaan. In principe kun je vertrouwen op de “ruwe” veiligheidsmaatregelen van de fabrikant voor bedden die voldoen aan de DIN EN 747-1 norm.

(Voor meer informatie, zie het hoofdstuk over veiligheid in het hoofdstuk over de aankoopcriteria hieronder) Bovendien kan er, afhankelijk van het model en de accessoires, altijd een bron van gevaar zijn, zoals bij ladders of het beklimmen van muren. Aan de ene kant kun je het zonder alle accessoires stellen en kiezen voor een eenvoudig halfhoog bed.

Anderzijds kun je zelf kleine voorzorgsmaatregelen nemen, zoals matten of kussens over de vloer spreiden om het risico op verwondingen zo klein mogelijk te maken. In het algemeen is er een risico bij het gebruik van een half-torenbed. Daarom moet vóór de aanschaf rekening gehouden worden met de DIN EN 747-1 norm en moet de uitrusting aangepast worden aan de leeftijd van het kind.

Welke alternatieven zijn er voor een halfhoog bed?

Er zijn talloze alternatieven voor een halfhoog bed, zoals klassieke hoogslapers of conventionele bedden met een opbergfunctie. Ook al verschillen de bedden in de ene of de andere functie, we zullen de essentiële verschillen tussen de tegenhangers in het volgende hoofdstuk uitleggen.

Zoals we al opmerkten bij de uitleg van de term halfhoogslaper, is een hoogslaper meestal hoger dan een halfhoogslaper. De functie en structuur van beide bedden blijven dus dezelfde - alleen de hoogte is hier verschillend. Hierdoor is dit alternatief alleen geschikt voor volwassenen of oudere kinderen, want het risico op verwonding is nog groter.

Er is ook het zogenaamde opbergbed, dat - zoals de naam al doet vermoeden - een eenvoudig bed is met een opbergfunctie. In principe vervult het hetzelfde doel als een halfhoog bed. Het biedt extra bergruimte om ruimte te besparen. Opbergbedden zijn er zowel voor kinderen als volwassenen, maar ze zijn niet bepaald leuk voor de kleintjes.

Hoeveel kost een halfhoog bed?

De prijzen voor halfhoogslapers zijn even gevarieerd als de modellen zelf - van het goedkope bed van goedkopere materialen, dat je al voor minder dan 100 euro kunt krijgen, tot een dure halfhoogslapersset, waarvoor je diep in de buidel moet tasten, alles is vertegenwoordigd.

In principe heb je keuze uit goedkope halfhoge bedden die beginnen bij ongeveer 86 euro tot de duurste van rond de 1.040 euro. Welk bed je ook kiest, het is belangrijk dat je de bovengenoemde voordelen afweegt tegen de kosten voor jezelf.

Komfort

Op een hoog bed kun je vaak heel comfortabel liggen. Je bent beter beschermd tegen storende invloeden en tegelijk creëer je opslagruimte. (Foto: pixabay.com / C_Scott)

Als je bijvoorbeeld verscheurd bent tussen een halfhoog bed en een gewoon bed, kan het nuttig zijn om voor het eerst na te denken over de beschikbare ruimte in de kamer. Vooral in kleine kamers is elke bruikbare vierkante meter waardevol. Bovendien kan een set bestaande uit een halfhoogslaper en diverse andere meubelstukken goedkoper zijn dan elk stuk apart kopen.

Ongeacht of het een halfhoog bed voor kinderen of volwassenen is - er zijn geen grenzen aan de prijzen. Om je een beetje te helpen, vind je in de rubriek hieronder verschillende koopcriteria, die je keuze zeker zullen vergemakkelijken, ongeacht de prijs.

Kan ik een halfhoogslaper tweedehands kopen?

Ja, je kunt een tweedehands hoogslaper kopen om een paar euro te besparen. Maar dat niet alleen: een gebruikt halfhoog bed bespaart je behalve geld ook veel tijd. Terwijl je van de ene meubelzaak naar de andere jaagt bij het kopen van een nieuw bed en je zelfs op het internet niet kunt vinden wat je zoekt, heb je waarschijnlijk al veel tijd geïnvesteerd in het vinden van het juiste bed. En dan heb je het nog niet eens over hoeveel geld je al uitgegeven hebt aan allerlei reiskosten.

Dus als je besluit een tweedehands halfhoogslaper te kopen, zijn er talloze sites waarmee je snel kunt zoeken met behulp van verschillende zoekfilters. Afhankelijk van de toestand van het betreffende model kun je hier heel wat geld besparen, want halfhoge bedden kunnen lang gebruikt worden en zijn erg stabiel, afhankelijk van het materiaal. Vooral als het om stapelbedden voor kinderen gaat, is het zinvol tweedehands bedden te overwegen, want het is algemeen bekend dat de kleintjes snel groot worden.

Welke soorten halfhoogslapers zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je de verschillende soorten halfhoogslapers onderscheiden op basis van de volgende materialen:

  • Halfhoogslaper van massief hout
  • Halfhoogslaper van spaanplaat
  • Halfhoogslaper gemaakt van MDF platen

Afhankelijk van voor wie je een halfhoog bed nodig hebt, kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan materialen. Om je beslissing gemakkelijker te maken, leggen we je alles uit over het onderwerp “halfhoogslapers” en helpen je het ideale halfhoogslaper voor je te vinden. Hier hebben we de verschillende materialen opgesomd waarvan loftbedden gemaakt worden. Deze tabel geeft je een kort overzicht van de verschillende materialen en hun eigenschappen.

Materiaal Eigenschappen
Massief hout Hoogslapers van massief hout zijn meestal van hoge kwaliteit, zeer stabiel, duurzaam en hebben een gemakkelijk te onderhouden oppervlak. Ze zijn echter in de hogere prijsklasse.
Spaanplaat Als je een loftbed van spaanplaat koopt, is het meestal goedkoop en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van de fabrikant kan het echter minder stabiel zijn en kunnen er schadelijke stoffen uit het hout lekken.
MDF platen vezelplaten met gemiddelde dichtheid worden nu ook gebruikt in veel loftbedden. Deze worden gekenmerkt door grote stabiliteit en zijn goedkoper dan massief houten bedden. Je moet er echter op letten dat het hout niet met giftige chemicaliën behandeld is.

Laten we eerst de vraag ophelderen wat een halfhoogslaper eigenlijk is. Dan stellen we je voor aan de hierboven genoemde soorten halfhoogslapers en laten je zien wat hun voordelen en nadelen of verschillen zijn.

Wat onderscheidt halfhoogslapers van massief hout en wat zijn de voordelen en nadelen?

Zoals bij elk bed is er ook voor het halfhoogslaper een ruime keuze aan materialen. Veel halfhoogslapers zijn gemaakt van zogenaamd massief hout, dat o.a. bestaat uit grenen, beuken of eiken.

Voordelen
  • Stevig ontwerp
  • Onderhoudsvriendelijk oppervlak
  • Duurzaam
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Nadelen
  • Duur

Halfhoogslapers van massief hout zijn van hoge kwaliteit, zeer stabiel en imponeren door hun duurzaamheid. Het enige nadeel van zo’n bed is dat het duur is in de aanschaf.

Wat zijn de voor- en nadelen van halfhoge bedden van spaanplaat?

Spaanplaat is bijzonder populair in de meubelindustrie omdat het een goedkoop materiaal is en tegelijk afvalhout recycleert.

Voordelen
  • Kosteneffectief
  • Duurzaam
  • Verkrijgbaar in een ruime waaier kleuren
Nadelen
  • Gebrek aan stabiliteit
  • Ingrediënten
  • Geen natuurlijk houtoppervlak

Ook al is spaanplaat zelf vrij goedkoop, de prijs hangt uiteindelijk altijd af van de fabrikant en het model. Bovendien zijn er enkele hiaten in de stabiliteit vergeleken met andere materialen. Een neveneffect van de produktie van spaanplaat kan ook zijn dat er na verloop van tijd allerlei giftige stoffen uitlekken die het milieu extra vervuilen.

Wat zijn de voor- en nadelen van halfhoge bedden van MDF?

MDF platen, ook bekend als vezelplaat met gemiddelde dichtheid, behoren tot de meest gebruikte materialen op houtbasis voor meubels vandaag de dag.

Voordelen
  • Stabiel ontwerp
  • Duurzaam
  • Verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren
Nadelen
  • Ingrediënten
  • Geen natuurlijk houten oppervlak

Bedden van MDF platen hebben een betere stabiliteit dan spaanplaat en zijn ook goedkoper dan bedden van echt hout. Maar net als bij spaanplaat worden de ingrediënten met verschillende chemicaliën behandeld.

schlafendes Kind in einem komfortablen Halbhochbett

Als je eenmaal het juiste materiaal gevonden hebt, is er weinig dat een rustige slaap in de weg staat. (Foto: pixabay.com / smengelsrud)

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Of je nu een bed kiest van massief hout, spaanplaat of MDF, het is gewoon een kwestie van smaak.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In het volgende gedeelte willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om halfhoge bedden te vergelijken en te beoordelen. Zo kun je sneller beslissingen nemen over het halfhoogslaper van je keuze en ontdekken wat je werkelijk nodig hebt. In het algemeen zijn dat:

  • Functie
  • Ontwerp
  • Veiligheid
  • Kwaliteit
  • Draagvermogen
  • Montage
  • Maat

In de volgende alinea’s kun je lezen over de afzonderlijke koopcriteria en hoe je ze op jezelf kunt toepassen. Je vindt het item “Grootte” onder de opsommingstekens alleen voor de volledigheid, want we hebben dit onderwerp hierboven al in detail uitgelegd.

Functie

Behalve eenvoudige halfhoge bedden kun je ook de volgende halfhoge bedden met geïntegreerde accessoires krijgen, afhankelijk van de gewenste functie:

  • Halfhoogslapers met glijbaan
  • Halfhoog bed met klimwand
  • Halfhoog bed met kleerkast
  • Halfhoog bed met bureau
  • Halfhoog bed met ladder
  • Halfhoogslaper met trap

Halfhoge bedden met glijbanen of klimwanden zijn ideaal voor kinderen en maken van het bed een echte speeltuin met een gegarandeerde pretfactor. Bovendien dragen ze in belangrijke mate bij tot de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden en laten ze zien waar hun grenzen in dit opzicht liggen. Die bedden met geïntegreerde kasten of bureaus, daarentegen, zijn de ideale oplossing voor zowel kinderen als volwassenen met een kleine leefruimte om de kamer ten volle te benutten. Je hebt ook de keuze tussen halfhoge bedden met een ladder of een trap. Hoewel de ladder moeilijker is voor kinderen, is de trap gemakkelijker te gebruiken.

Het maakt niet uit welk halfhoogslaper je kiest. Het is belangrijk dat de ruimte voor de gewenste accessoires in de kamer gegeven wordt en dat ze aangepast is aan de gebruiker.

Enerzijds kun je met een eenvoudig halfhoog bed beslissen waarvoor je de ruimte onder het bed wilt gebruiken. Anderzijds is het moeilijk om het uiterlijk van halfhoge bedden te veranderen met de hierboven genoemde combinaties.

Ontwerp

Meubels zoals bedden zullen zeker jarenlang in je kamer staan. Daarom moeten ze de ruimte visueel aanvullen en met hun verschillende functies de mogelijkheden ervan ondersteunen. Dit is precies waarom de vormgeving een belangrijk aankoopcriterium is naast het materiaal en de afmetingen van het loftbed. Daartoe verduidelijken we de vraag in welke kleuren en uitvoeringen halfhoogslapers verkrijgbaar zijn. Een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen is welke kleur het bed eigenlijk moet hebben. Vooral houten bedden worden meestal met verschillende lakken verfraaid. Een echte kleurenklassieker onder de halfhoge bedden is wit, gevolgd door verschillende houttinten die het natuurlijke bed zelf doen schitteren. Als je liever iets rustiekers hebt, kun je in plaats daarvan een metalen bed kopen, dat een echte blikvanger is in een moderne kamer.

Behalve de kleuren zijn er ook verschillende modellen die al uniform ontworpen zijn. Speciaal voor kinderen is er een grote keuze aan halfhoge bedden in prinsessendesign, piratendesign of bedden in de vorm van een ridderkasteel. Er zijn hier geen grenzen aan de verbeelding. Behalve het eigenlijke ontwerp zijn ook de accessoires op het loftbed zelf en de kleine accessoires die je apart kunt kopen van cruciaal belang om je ideale bed te kunnen samenstellen. Wil je meer details lezen over accessoires voor zolderbedden, scroll dan naar beneden naar de “Trivia” sectie.

Veiligheid

Net als bij elk ander hoogslaper speelt veiligheid een belangrijke rol bij halfhoogslapers. Afhankelijk van de fabrikant vind je verschillende modellen die uitgerust zijn met bepaalde veiligheidsvoorzieningen, zoals verhoogde frames. Vooral bij halfhoge kinderbedden is het belangrijk om bij de aankoop op deze veiligheidsmaatregelen te letten, om het risico op verwondingen zo klein mogelijk te houden.

Bovendien moet het gewenste halfhoge bed voldoen aan de veiligheidseisen (DIN EN 747-1), alleen dan kan de veiligheid voor het betreffende bed gegarandeerd worden. Deze norm staat in het algemeen voor eisen voor duurzaamheid, sterkte en veiligheid en omvat onder andere de volgende criteria:

  • Stabiliteit van het bed
  • Goedgekeurde materialen
  • Afwerking van de oppervlakken
  • Veiligheidsmaatregelen op basis van onderdelen

Deze criteria worden zorgvuldig op de bedden gecontroleerd. Alleen als aan alle factoren is voldaan, voldoen de bedden aan de norm en worden ze dienovereenkomstig door de fabrikant gemerkt.

Kwaliteit

Volgens verschillende studies brengen mensen ongeveer 24 jaar slapend door. Als je je voor het eerst bewust bent geworden van deze zin, moet je je afvragen wat kwaliteit voor jou persoonlijk betekent als je een bed koopt.

In het volgende gedeelte laten we je zien wat echt belangrijk is als het gaat om de kwaliteit van halfhoge bedden: Het punt “kwaliteit” omvat logischerwijze ook het onderwerp “materiaal”. Nadat we in het hoofdstuk “Beslissingen” hierboven de standaard materialen al vergeleken hebben, gaan we hier iets meer in detail. Je moet immers weten dat andere materialen, vooral hout of plastic van lage kwaliteit, vaak gebruikt worden voor goedkope halfhoge bedden.

Maar we kunnen je op dit moment geruststellen. Als je onze vorige tip volgt en rekening houdt met de reeds genoemde veiligheidsvoorschriften, sta je aan de veilige kant. Want volgens de DIN EN 747-1 normen zijn deze materialen van slechte kwaliteit toch niet toegestaan. Omdat een halfhoogslaper, net als elk ander bed, een aankoop is voor meerdere jaren, moet de kwaliteit dus een belangrijke rol spelen bij de aankoop. We raden je aan kwaliteit boven prijs te verkiezen om een lange levensduur te verzekeren en uiteindelijk een comfortabele en veilige nachtrust.

Veerkracht

Deze kleine maar belangrijke factor wordt vaak vergeten als je een halfhoog bed koopt. Voor zowel halfhoge kinderbedden als bedden voor volwassenen moet je rekening houden met het maximale draagvermogen. Vooral als ouder kan het gebeuren dat je met je kind in bed moet gaan liggen. In dit geval moet een kinderbed meer dan een paar kilo kunnen verdragen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Afhankelijk van de fabrikant en het model hebben bedden verschillende draagvermogens.

De beslissing is dus aan jou en je individuele behoeften. Je moet daarom op dit aankoopcriterium letten, om zo lang mogelijk van je toekomstige bed te kunnen genieten.

Montage

Afhankelijk van je persoonlijke vakmanschap kan het in elkaar zetten van een halfhoogslaper voor sommige mensen nogal moeilijk zijn. Daarom leggen we hier uit waarom je bij aankoop ook op dit punt moet letten. Zoals je al uit de vorige artikelen weet, kun je een halfhoogslaper zowel online als offline kopen. Vooral als je een goedkoop halfhoogslaper bij een online leverancier gevonden hebt en op het punt staat een aankoop te doen, merk je plotseling dat er geen montageservice beschikbaar is.

In tegenstelling tot traditionele meubelwinkels bieden niet alle online leveranciers een extra montageservice. Maar waar er slecht nieuws is, is er ook altijd goed nieuws. Het aantal leveranciers dat deze diensten niet aanbiedt is betrekkelijk klein, omdat de trend steeds meer in de richting van e-commerce gaat en leveranciers zich meer op aanvullende diensten toeleggen. Als de montage nog steeds een groot probleem voor je is, raden we je aan eerst een aanbieder met aangepaste diensten te kiezen.

Er is immers geen betere plaats om te slapen dan in een veilig in elkaar gezet bed. Maar als je een van deze online aanbieders zonder montageservice gekozen hebt, hebben we in het volgende hoofdstuk een paar tips voor zelfmontage voor je klaar. Montage mag je er tenslotte niet van weerhouden het halfhoogslaper te vinden dat je zoekt.

Interessante feiten over het halfhoogslaper bed

Tenslotte willen we je nog een paar belangrijke vragen stellen over het halfhoogslaper bed. Je komt te weten welke accessoires er zijn, hoe lang je hem meestal kunt gebruiken en nog veel meer.

Welke accessoires zijn er voor halfhoge bedden?

Met de accessoires voor het halfhoogslaper bed kun je van je bed je eigen persoonlijke unieke stuk maken en je echt comfortabel voelen. Afhankelijk van je persoonlijke ideeën zijn er verschillende accessoires die je aan de bedden kunt bevestigen, zoals gordijnen, torens, daken of tunnels. Deze kleine details kunnen van het bed een toevluchtsoord voor kinderen maken en van het halfhoge bed een individuele slaapplaats.

Hoe lang kun je een halfhoogslaper gebruiken?

Nadat je een halfhoogslaper gekocht hebt, rijst natuurlijk de vraag hoe lang zo’n bed eigenlijk meegaat. In principe hangt het af van het model dat je gekozen hebt. Vooral in het geval van halfhoogslapers voor kinderen zijn er veel fabrikanten die reclame maken voor een halfhoogslaper die met het kind meegroeit. Hier kun je het bed later ombouwen tot een eenpersoonsbed, of het verhoogde frame verwijderen. Zo voelen ook oudere kinderen zich comfortabel en hebben ze langer profijt van het bed. Anderzijds is het gebruik van het bed ook sterk afhankelijk van het gebruikte materiaal, zoals we al in het deel over “Beslissingen” hebben uitgelegd.

Kan ik een halfhoog bed zelf in elkaar zetten of uit elkaar halen?

Vooral als je uit kostenoverwegingen afziet van een extra montagedienst, of als de dienst niet beschikbaar is, vooral bij online aanbieders, sta je uiteindelijk zelf voor de montage.

Als je toch al weet dat je talent voor handvaardigheid zeer beperkt is, moet je misschien juist daarom de gebruiksaanwijzing volgen.

Met behulp van de stap-voor-stap instructies moet zelfs een amateur in staat zijn een halfhoog bed in elkaar te zetten. Anders heb je nog altijd de mogelijkheid om hulp te krijgen van vrienden of kennissen. Bovendien hebben sommige fabrikanten hun eigen montagevideo’s gepubliceerd.

Wat demontage betreft is het echter tijd om daar op z’n laatst aan te denken als je het bed verkoopt of wegdoet. Daartoe wordt het bed uit elkaar gehaald en in zijn afzonderlijke delen gedemonteerd. In de regel mag dit geen moeilijkheden opleveren en moet het gemakkelijk te doen zijn.

Hoe kan ik zelf een halfhoogslaper bouwen?

Ook als je ondanks de enorme keuze zowel offline als online niet kunt vinden wat je zoekt, heb je nog altijd de mogelijkheid om zelf een hoogslaper te bouwen. Ook al zijn er alleen plattegronden van typische hoogslapers beschikbaar, je kunt gemakkelijk een onderste helft van een hoogslaper bouwen. Dus als je een begaafde doe-het-zelver bent, hebben we de perfecte site voor je gevonden om je droom van een ideaal halfhoogslaper toch nog uit te laten komen.

Beeldbron: 123rf.com / Pablo Scapinachis Armstrong

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies