Laatst bijgewerkt: 31-07-2021

Heb je vaak gasten over de vloer voor een nachtje? Of ga je vaak kamperen? Dan is een luchtbed heel interessant voor je en moet je overwegen er een te kopen. Luchtbedden zijn erg comfortabel en nemen heel weinig ruimte in als ze niet opgezet zijn. Maar wat zijn de verschillende soorten en met welke criteria moet je rekening houden als je er een koopt?

In onze luchtbed test 2021 stellen we de beste en meest comfortabele luchtbedden uit verschillende categorieën in meer detail voor. We geven je ook belangrijke informatie en handige tips over het gebruik van luchtbedden. Of je nu kiest voor een opblaasbed met een handpomp, een opblaasbed met een elektrische pomp, een luchtbed als zelfopblaasbaar matras of een luchtbedbank, bij ons vind je de beste luchtbedden op de markt.




De belangrijkste feiten in het kort

  • Een luchtbed is een heel goed alternatief voor een traditioneel matras. Omdat het van lucht gemaakt is en ook weer ingepakt kan worden, is het bijzonder geschikt als logeerbed bij een spontaan bezoek.
  • In principe wordt onderscheid gemaakt tussen luchtbedden met een handpomp, met een ingebouwde elektrische pomp, een zelfopblazend matras en luchtbedbanken. Luchtbedden met een handpomp zowel als met een ingebouwde elektrische pomp worden het vaakst door klanten gekocht.
  • Een luchtbed met een gewone pomp is ideaal voor kamperen of camping, want een stopcontact is vaak niet voorhanden. Een luchtbed met een ingebouwde elektrische pomp is praktischer voor thuisgebruik. Met de luchtpomp is het bed snel klaar voor gebruik.

Luchtbed: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een luchtbed koopt

Hoeveel kost een opblaasbaar bed?

Een luchtbed is er in vele prijsklassen - van een standaard bed zonder enige uitrusting tot een duur model dat enkele honderden euro’s kan kosten. Je moet je dus altijd van tevoren afvragen waarvoor je het bed nodig hebt.

Als je het als logeerbed gebruikt voor tussendoor of om te kamperen, hoef je niet per se voor de premium modellen te gaan. Een luchtbed dat je elke dag gebruikt, daarentegen, moet aan hogere eisen voldoen.

Dit heeft echter ook invloed op de prijs. Basismodellen met een handpomp beginnen meestal rond de 30 euro en zijn dus een goedkoop alternatief voor een schuimrubberen logeerbed. Zulke luchtbedden zijn ook heel geschikt om te kamperen, want elektriciteit voor een elektrische pomp is niet overal beschikbaar als je kampeert.

Luchtbedden zijn een prima alternatief voor slaapkussens en bieden veel comfort.

Vooral als je kampeert, kun je bijna het comfort van je eigen bed bereiken. Een lange nacht op een luchtbed kan echter betekenen dat je het ‘s morgens een beetje moet oppompen.

De modellen met een elektrische pomp, die je voor ongeveer 50 tot 70 euro kunt kopen, zijn erg handig omdat een pomp het oppompen voor zijn rekening neemt. Een luchtbed dat zichzelf opblaast kost ongeveer 40 tot 50 euro. Hij is vooral ideaal voor kampeerders omdat hij heel licht is en weinig plaats inneemt. Een luchtbedbank kost meestal 45 tot 70 euro en is door zijn veelzijdigheid ideaal als logeerbed.

Type Prijs
Luchtbed met handpomp ongeveer 30 euro
Luchtbed met elektr. pomp 50-70 euro
Luchtbed als zelfopblaasbaar matras 40-50 euro
Luchtbed bank 45-70 euro

Deze tabel geeft een gemiddelde weer van alle luchtbedden die op de markt te vinden zijn. Merk echter op dat modellen in het premium gamma ook meer dan 1.000 euro kunnen kosten. Samengevat kost een goed luchtbed om je nachtelijke uren op door te brengen zo’n 130 tot 150 euro. Ze hebben een elektrische pomp en garanderen een uitstekend slaapcomfort. Bovendien zijn zulke bedden meestal gemaakt van wat hoogwaardiger materialen, die ook een langere levensduur garanderen.

Wat zijn de voordelen van een luchtbed boven een gewoon matras?

Ken je het gevoel als je een onrustige nacht hebt gehad en je oncomfortabele schuimmatras er de schuld van is? De aanschaf van een luchtbed kan helpen en je weer een goede nachtrust geven.

De voordelen van een luchtbed boven een gewoon matras worden hieronder kort samengevat

  • Luchtbedden bieden het beste slaapcomfort omdat ze zich aanpassen aan de ergonomie van het lichaam en de bewegingen tijdens de slaap.
  • Een luchtbed is zeer geschikt als logeerbed omdat het snel en compact opgevouwen kan worden en dus weinig ruimte inneemt.
  • De mate van stevigheid kan geregeld worden met de luchtdruk.
  • Alle modellen kunnen meestal met een hoeslaken bedekt worden.
  • Weinig onderhoud, want alleen de bedbekleding hoeft gewassen te worden.

Hoe zet ik een luchtbed op?

Een luchtbed is snel en gemakkelijk op te zetten omdat het alleen met lucht gevuld hoeft te worden. Bij een klassiek luchtbed zonder elektrische pomp gebeurt dit meestal met een hand- of voetpomp.

Het gaat merkbaar sneller met luchtbedden van hogere kwaliteit die een ingebouwde pomp hebben. Het opblaasbare bed is binnen een paar minuten opgeblazen zonder dat je er spierkracht voor nodig hebt.

Hoe “onderhoud” ik een luchtbed?

Een groot voordeel van een luchtbed is dat het weinig onderhoudvraagt. Het enige wat je hoeft te doen is de bedovertrek wassen. Als je wilt, kun je de luchtkern ook schoonmaken met een vinyl spray.

Afhankelijk van het type product kan de bovenste schuimlaag van een luchtbed verwisseld worden. Dit heeft het voordeel dat je het schuim na een paar jaar kunt vervangen. Dit minimaliseert het risico op mijten.

Zweet je op een luchtbed?

Veel mensen - misschien jij ook - vragen zich steeds weer af of ze op een luchtbed meer zweten dan op een gewoon matras. Deze vraag is echter heel moeilijk te beantwoorden omdat iedereen anders zweet.

Een ondergrond is belangrijk omdat anders het zweet in kieren en naden kan komen en er schimmel kan ontstaan

. In principe kan gezegd worden dat met PVC, latex of fluweel bedekte oppervlakken zweet kunnen absorberen. Voor mensen die veel zweten is een luchtbed daarom niet zo geschikt. Ze moeten een gewoon bed met een matras kiezen.

Voor mensen die normaal transpireren, moet een onderlegger, bijvoorbeeld van molton, of een hoeslaken van katoen over het luchtbed getrokken worden. Je vindt deze al in veel supermarkten en natuurlijk ook online. Duurdere modellen bestaan meestal uit een luchtgeveerd slaapsysteem. Hier is de luchtkern omgeven door een bekleding van koud- of visco-schuim. Deze hoezen kunnen gewoon in de wasmachine.

Kan ik een luchtbed repareren?

Kopers vragen vaak of het mogelijk is een luchtbed te repareren. Een luchtbed kan echter maar in beperkte mate gerepareerd worden. Natuurlijk hangt het altijd af van de schade.

Schade aan de klep of pomp is soms heel moeilijk te repareren en vaak erg duur. Een klein gaatje, zoals dat in een fietsband, kan meestal heel gemakkelijk en snel gerepareerd worden. Kleine lappensets worden vaak meegeleverd met de luchtbedden die je koopt.

Deze kunnen gebruikt worden om een reparatie uit te voeren. Als ze niet bij de levering inbegrepen zijn, kun je zulke patch sets voor weinig geld op Amazon kopen.

Hoe hoog moet de luchtdruk in het luchtbed zijn?

De vraag naar de optimale luchtdruk in het bed is niet gemakkelijk te beantwoorden, omdat hierbij verschillende factoren een belangrijke rol spelen. In principe kan echter gezegd worden dat het gewicht van de persoon en de gewenste mate van stevigheid uiteindelijk doorslaggevend zijn.

De luchtdruk in een luchtbed moet normaal tussen 0.03 en 0.04 bar (30 tot 40 millibar) zijn. Hoe hoger de druk in het bed, hoe harder het luchtbed. Dus als je liever op een iets harder oppervlak slaapt, pomp je er gewoon wat meer lucht in. Goede kwaliteits logeerbedden of zelfopblaasbare matrassen kunnen gemakkelijk 120 tot 130 kg dragen voor één persoon.

Is een luchtbed geschikt voor langdurig gebruik?

Veel mensen gebruiken luchtbedden tijdelijk voor hun gasten, voor verhuizingen of bij het kamperen. Maar hoe zit het als je een luchtbed voor permanent gebruik wilt gebruiken? Het comfort van luchtbedden is de laatste jaren door verdere ontwikkelingen aanzienlijk verbeterd. Maar of een luchtbed geschikt is voor langdurig gebruik, moet je zelf testen. Sommige mensen voelen zich heel comfortabel in het luchtbed, anderen krijgen na een paar weken een ongemakkelijke spanning.

Het goede van luchtbedden is dat je de stevigheid gemakkelijk zelf kunt instellen. Je pompt er gewoon wat meer lucht in of laat het een beetje leeglopen en het ligcomfort verandert voor je. Voor een luchtbed dat permanent gebruikt wordt, raden we aan te zorgen voor een minimum hoogte van 40 cm. Deze hoogte maakt het gemakkelijker om elke dag op te staan en je zit niet zo dicht bij de vloer. In hoogte verstelbare hoofdeinden kunnen ook de slaapervaring verbeteren.

Als je een comfortabel bed voor thuis zoekt, is een boxspring misschien meer geschikt. voor je

Besluit: Welke soorten luchtbedden zijn er en welke is geschikt voor jou?

De vraag welk luchtbed voor jou geschikt is, is vaak nogal ingewikkeld en moet zorgvuldig overwogen worden. We stellen de belangrijkste soorten voor en helpen je het juiste opblaasbare bed te vinden. In principe kan een onderscheid gemaakt worden tussen vier verschillende soorten luchtbedden:

  • Opblaasbaar bed met handpomp
  • Opblaasbaar bed met elektrische pomp
  • Luchtbed als zelfopblaasbaar matras
  • Luchtbed Sofa

Hoe werkt een luchtbed met een voet- of handpomp en wat zijn de voor- en nadelen?

Bij een luchtbed met pomp wordt het bed opgeblazen met behulp van een hand- of voetpomp. Dit kan ongeveer tien tot twaalf minuten duren, afhankelijk van de grootte van het bed.

Het grootste voordeel van zo’n model is dat het luchtbed overal gebruikt kan worden. Het kan immers gebeuren dat er geen stopcontact beschikbaar is. Daarom is dit model bijzonder geschikt voor buitenactiviteiten, zoals kamperen, wandelen en avonturiers. Je kunt de externe pomp ook gebruiken voor andere toestellen zoals luchtmatrassen, opblaasbare boten en waterspeelgoed.

Voordelen
  • Goedkoop
  • Perfect voor buitenactiviteiten
  • Heeft geen stroomvoorziening nodig voor de pomp
  • Kan voor andere apparaten gebruikt worden
Nadelen
  • Onhandig voor grotere bedden
  • Je kunt de pomp verliezen

Omdat de pomp niet in het bed geïntegreerd is, is het heel goed mogelijk dat je de pomp verliest. Bovendien kan het opblazen van iets grotere bedden erg vermoeiend zijn, want het kan tot 15 minuten duren. Het enige neveneffect is dat je de kosten van naar de sportschool gaan uitspaart. In onze test scoorde het Intex “68950” luchtbed het best. In de meeste gevallen kun je met dit luchtbed niet ver mis gaan als je een bed met een gewone pomp zoekt.

Hoe werkt een luchtbed met een elektrische pomp en wat zijn de voor- en nadelen?

Bij een luchtbed met elektrische pomp wordt de matras opgeblazen met behulp van een ingebouwde pomp.

Dit type luchtbed is een goed alternatief, vooral voor mensen die graag op hun rug liggen of het praktischer vinden dat het matras zichzelf opblaast. Dit model heeft het voordeel dat je het binnen een paar minuten kunt gebruiken (meestal twee tot drie minuten). Vaak is er ook een deflatiefunctie in de pomp ingebouwd. Veel hoogwaardiger matrassen hebben ook een functie die de hardheidsgraad automatisch aanpast als er na lange tijd wat lucht ontsnapt is.

Voordelen
  • Snel klaar voor gebruik
  • Praktisch, want je hoeft je niet in te spannen
  • Automatisch de hardheid van de matras regelen
Nadelen
  • Duurder dan een model met een handpomp
  • Locatiegebonden
  • Heeft altijd elektriciteit nodig

Het grootste nadeel van zo’n model is dat je altijd een stopcontact in de buurt nodig hebt. Daarom is dit type luchtbed meer geschikt voor thuisgebruik dan voor onderweg.

Wat is een luchtbed als zelfopblaasbaar matras?

Het luchtbed als zelfopblaasbaar matras is vooral ideaal voor kampeerliefhebbers en mensen die graag in de natuur overnachten.

Zo’n matras is uiterst licht en daarom kun je hem overal mee naartoe nemen. Dankzij de speciale vulling blaast de matras zich uit zichzelf op zodra je het plastic deel opent. Bovendien worden veel van deze matrassen geleverd met speciale draagtassen die het vervoer vergemakkelijken.

Voordelen
  • Heel licht
  • Blaast vanzelf op
  • Ontworpen voor kampeerliefhebbers
Nadelen
  • Niet erg dik
  • Daarom geen uitstekend slaapcomfort

De vergelijkingswinnaar in deze categorie is het Intex “Classic Blue King” luchtbed. Helaas is dit type matras niet erg dik (meestal zo’n 10 cm hoog). Daardoor biedt hij geen uitstekend comfort, want de schuimluchtvulling is niet zo dik .

Wat is een luchtbedbank?

Luchtbedbanken kom je steeds vaker tegen in huishoudens.

Dankzij hun multifunctionaliteit kunnen ze op allerlei manieren gebruikt worden en zijn ze ideaal voor logeerkamers, voor op reis of thuis. Enerzijds kun je hem gebruiken als bank in de woonkamer, en anderzijds is hij perfect als logeerbed.

Zo’n divan kan ook gemakkelijk en compact opgevouwen worden als je hem niet meer nodig hebt. P.S.: Veel van deze modellen hebben geen ingebouwde pomp. Daarom is het soms best vermoeiend om een luchtbedbank op te blazen.

  • Voordelen
    • Multifunctioneel
    • Kan als bed en divan gebruikt worden
    Nadelen

    Opblazen met handpomp

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om luchtbedden te vergelijken en te beoordelen

In het volgende willen we je laten zien hoe je verschillende luchtbedden kunt beoordelen en vergelijken. Samengevatzijn de volgende criteria van belang:

  • Maat
  • Samenstelling/Materiaal
  • Pomp
  • Klep
  • Waterafstotend
  • Draagtas

In de volgende paragrafen willen we je beslissing gemakkelijker maken en je laten zien op welke relevante criteria je moet letten bij de aankoop van een opblaasbaar bed.

Maat

Voordat je een luchtbed koopt, moet je je eerst afvragen wie het opblaasbare bed gaat gebruiken. Je moet ook rekening houden met hoeveel ruimte je in je huis hebt. Ook al koop je een luchtbed, dat betekent niet dat het bed minder ruimte inneemt. Meet voor de zekerheid de kamer op waar je het bed wilt plaatsen.

Luchtbedden worden vooral gebruikt om te kamperen. Ondanks het comfort en de bewegingsvrijheid is er één probleem: tenten zijn vaak betrekkelijk klein en luchtbedden nemen veel plaats in. Bijgevolg zul je een grotere tent moeten kopen, die op zijn beurt weer duur is.

Er zijn nu vele maten op de markt waaruit je kunt kiezen. In de standaardmaten van eenpersoons- en tweepersoonsbedden zijn er veel verschillende varianten die kleiner of groter kunnen zijn. Een “Frans bed”, vaak met een breedte van 152 cm, is geschikt voor je als je een iets groter bed nodig hebt of geen plaats hebt voor een breed tweepersoonsbed. Er zijn ook iets kleinere bedden die speciaal voor kinderen ontworpen zijn en vaak verhoogd zijn zodat het kind niet van het luchtbed kan vallen.

Textuur / Materiaal

De meest verkochte luchtbedden zijn hoofdzakelijk gemaakt van enkele van de volgende kunststoffen

  • Latex
  • PVC
  • Vinyl

Bij luchtbedden moet je er vooral op letten dat de buitenkant gemaakt is van een stevig vinyl soff dat niet snel scheurt. Bovendien moet de bovenkant gemaakt zijn van een gevlokte laag, zodat het oppervlak mooi zacht is. De buitenste omhulsels van goedkope modellen bevatten vaak schadelijke weekmakers die huidirritaties of dergelijke kunnen veroorzaken.

Lees daarom zorgvuldig de beschrijving van de fabrikant of het etiket van de verpakking, of vraag je plaatselijke dealer om raad. Zorg er tenslotte voor dat de naden en lijmvlakken schoon en precies zijn, zodat ze niet openbreken. Het voortdurend opblazen, opvouwen en inzakken zet de naden voortdurend onder spanning. We raden je daarom aan je vooraf goed te informeren en ook de beoordelingen van klanten serieus te nemen.

Pomp

Een ander belangrijk criterium is het hebben van de juiste pomp. Erwordt onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten

  • Model zonder toebehoren
  • Luchtbed met hand/voetpomp
  • Model met geïntegreerde elektrische pomp

Luchtbed zonder pomp

Vaak bevatten de goedkopere modellen geen pomp, wat erg onhandig kan blijken te zijn. Om je luchtbed op te blazen, raden we je aan een gewone fietspomp of iets dergelijks te gebruiken. Maar soms hebben gewone fietspompen niet het juiste hulpstuk om je bed op te blazen. Dan ben je genoodzaakt een extra hulpstuk te kopen, zodat de fietspomp in het ventiel van het opblaasbare bed past.

Model met hand- of voetpomp

Modellen met zulke pompen passen meestal gemakkelijk in het ventiel van het luchtbed.

Model met elektrische pomp

Luchtbedden met een elektrische pomp zijn erg praktisch en kunnen binnen een paar minuten opgezet worden. Ook hier moet je je afvragen waar je je luchtbed voor wilt gebruiken. Modellen met een ingebouwde pomp zijn niet per se geschikt om in de natuur te kamperen, want er is een stroombron nodig. Voor buitenactiviteiten is het daarom aan te raden een model zonder elektrische pomp te kiezen.

Ventielen

Zoals je al weet, zijn er luchtbedden met of zonder pomp. Luchtbedden die geen elektrische pomp hebben moeten met de hand worden opgeblazen.

Voordat je een luchtbed koopt, moet je je ervan vergewissen dat de ventielen nauwkeurig gemaakt zijn en absoluut luchtdicht zijn. Ze zijn een zwak punt van het luchtbed, en het is vaak niet de moeite ze te repareren.

Waterafstotend

Je hebt je waarschijnlijk al afgevraagd of luchtbedden waterdicht zijn. Opvakantiehebje misschien wel eens iemand gezienmet een eenvoudig luchtbed in het zwembad.

In principe kan gezegd worden dat de meeste modellen van de bekendste fabrikanten rubber of latex-achtige materialen gebruiken die waterafstotend zijn. Vooral de standaard modellen van Intex kunnen als luchtbed voor in het zwembad gebruikt worden. Als alternatief zijn er modellen met een gevlokte, fluweelachtige bovenkant.

Deze absorberen water door hun oppervlak. Zulke bedden moeten niet te vaak in het water gebruikt worden, want de bekleding kan er anders onder lijden en versleten raken. Duurdere modellen waar de luchtkern omgeven is door een schuimrubberen omhulsel met een katoenen overtrek zijn niet waterdicht.

Draagtassen

Hoe fijn een luchtbed ook is, het kan oncomfortabel zijn als het veel ruimte in je huisinneemt. Als je het luchtbed als logeerbed gaat gebruiken, zou het uiterst handig zijn als je het ergens kunt opbergen waar het niet vuil wordt.

Eén ding dat je niet mag vergeten is een praktische draagtas. Dit kan heel praktisch zijn, vooral voor kampeerders of avonturiers die licht reizen. Normaal worden bij de meeste modellen tassen meegeleverd. Maar controleer voor de zekerheid altijd de verpakking.

Denk vóór de aankoop na over hoe vaak het bed gebruikt zal worden en wie het zal gebruiken. Het is vooral aan te raden de voor- en nadelen van de modellen in de verschillende prijsklassen te vergelijken. Deze overwegingen zullen bepalen of je een goedkoper of een duurder model nodig hebt.

Gewicht

Luchtbedden zijn verkrijgbaar vanaf ca. 2 kg. Afhankelijk van de grootte kun je ook luchtbedden vinden die tot 8 kg wegen. Voor uitstapjes en kamperen kun je beter een lichter luchtbed zoeken. Voor permanent gebruik thuis doet het gewicht er niet echt toe. Een zwaarder luchtbed kan echter langer meegaan omdat het steviger is.

Hoogte

Afhankelijk van waar je het luchtbed voor wilt gebruiken, is een verschillende hoogte voordelig. Luchtbedden beginnen op ongeveer 20 cm hoogte. Deze zijn ideaal voor je kampeertocht, bijvoorbeeld. De matras moet niet te hoog zijn voor een standaardtent.

Maar er zijn ook extra hoge luchtbedden. Intex, bijvoorbeeld, maakt een van de hoogste luchtbedden. Met 56 cm is hij ook veel comfortabeler voor langdurig gebruik. Je kunt er dus net als een gewoon bed uit komen. Het is ook gemakkelijker voor oudere mensen als het bed wat hoger staat.

Wetenswaardigheden over luchtbedden

Wat is het verschil tussen een luchtbed en een waterbed?

Het enige belangrijke verschil tussen de twee bedsystemen is het materiaal waarmee de matras gevuld is - met lucht of met water.

Het is aan jou welk bed je kiest. Voor de een is het belangrijk dat hij het luchtbed kan opklappen omdat hij weinig ruimte in huis heeft. Een ander daarentegen houdt van de vormgeving van een luchtbed. Tenslotte kan ook de prijs een belangrijk beslissingscriterium voor de aankoop zijn. In principe zijn luchtbedden iets goedkoper dan waterbedden.

Luchtbed of luchtmatras?

De meningen over de vraag of een opblaasbed een luchtbed of een luchtmatras is, lopen op het Internet sterkuiteen. Er wordt op talloze forums gediscussieerd over wat een luchtbed eigenlijk is.

Feit is echter dat een luchtbed in engere zin een matras is dat iedereen kent van vakanties. Het is meestal gemaakt van PVC of een ander natuurlijk of synthetisch rubber en heeft een holle ruimte.

Een luchtbed doet veel meer dan een gewoon luchtbed: het is gemaakt van veel hoogwaardiger materialen en is ontworpen om een aangenaam comfort te bieden

.

Luchtbedden van eenvoudig comfort tot luxe

Erzijn nu veel verschillende modellen waar je als klant uit kuntkiezen. De volgende tabel geeft een overzicht van de belangrijkste modellen:

Type Beschrijving
Luchtbed klein (kinderen) kleiner model vooral ook geschikt voor kleine kinderen, met externe pomp, zeer licht, 152 x 87 x 25 cm
Luchtbed eenpersoons Voor een persoon, ook als logeerbed, gevlokt ligvlak, elektrische pomp, 191 x 97 x 46 cm
Luchtbed dubbel / kingsize Voor twee personen, extra ruimte, 191 x 130 x 46 cm
Luchtbed Comfort drie luchtkernen, elektrische pomp, verstelbaar hoofdeinde
Luchtbed Queen vijf luchtkernen, elektrische pomp, verstelbaar hoofdeinde
Luchtbed Comfort Queen 7 luchtkernen, verstelbaar hoofdeinde, slaapcomfort op het hoogste niveau

Luchtbed om rugpijn / hernia te voorkomen?

Door de luchtkernen oefent het luchtbed geen druk uit op je lichaam terwijl je op het bed ligt. Dit verlicht de druk op je lichaam, zodat de spieren in je rug zich kunnen ontspannen.

Merk op dat je luchtbed je pijn ook kan verergeren. Vooral als je een harde matras nodig hebt. Het is een goed idee om eerst met je arts te overleggen.

Wanneer moet ik een nieuw luchtbed kopen?

In principe is de kwaliteit van je luchtbed van cruciaal belang voor de levensduur van je luchtbed. Daarom is het de moeite waard een wat duurder model te kopen. In principe moet een luchtbed uit het midden-prijssegment zo’n 10 tot 15 jaar meegaan.

Het is echter ook mogelijk dat het luchtbed voortijdig beschadigd raakt door verkeerd gebruik of onvoldoende onderhoud. Daarom geven de iets duurdere modellen vaak ook een fabrieksgarantie van wel vijf tot tien jaar, waarin een gratis vervangingsbeurt van de luchtkernen of andere onderdelen gegarandeerd is.

Kun je een luchtbed opblazen zonder luchtpomp?

Ja, het is echt mogelijk. Je neemt eenvoudig een zak en vangt er de lucht mee op. Dan houd je hem tegen het ventiel en duwt hem in je luchtbed. Dit is veel gemakkelijker en energiebesparender dan je luchtbed met je mond op te blazen.

Beeldbron: 47512770/ unsplash.com

Waarom kun je me vertrouwen?