Onze selectiecriteria
Een krachtige stofzuiger is geschikt om stof en vuil te verwijderen en wordt in de meeste huishoudens regelmatig gebruikt. Ondanks de groeiende populariteit van snoerloze stofzuigers zijn de klassieke stofzuigers met zak het meest gebruikelijk in Duitse huishoudens. Als je zo’n stofzuiger zoekt, heb je keuze te over, want er zijn veel bekende merken en verschillende modellen.
Een belangrijke fabrikant van hoogwaardige, krachtige stofzuigers is Siemens. In deze Siemens stofzuiger test hebben we de voor- en nadelen van verschillende stofzuigermodellen onder de loep genomen. We hopen je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat je ook in de toekomst met plezier zult stofzuigen met je nieuwe Siemens stofzuiger.
Inhoud
- 1 De belangrijkste feiten in het kort
- 2 Siemens stofzuiger: Onze selectie
- 3 Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Siemens stofzuiger koopt
- 4 Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Siemens stofzuigers te vergelijken en te evalueren
- 5 Wetenswaardigheden over Siemens stofzuigers
De belangrijkste feiten in het kort
- Siemens legt zich toe op de productie van snoerhoudende vloerzuigers met zak, die in Duitse huishoudens als klassiekers beschouwd worden.
- De prijzen van Siemens stofzuigers variëren sterk, afhankelijk van zuigkracht, volume, grootte en extra functies. Je kunt weinig of veel geld uitgeven aan je stofzuiger.
- Siemens stofzuigers zijn meestal gemakkelijk in het gebruik, van hoge kwaliteit, krachtig, stil en geschikt voor mensen met een allergie.
Siemens stofzuiger: Onze selectie
Siemens Q5.0 Extreme Silence Power VSQ5X1230 Vloerstofzuiger, Zwart
Lees de meningen van de gebruikers
Koop op Amazon
Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Siemens stofzuiger koopt
Wat onderscheidt Siemens stofzuigers van andere fabrikanten?
(Image source: unsplash.com / The Creative Exchange)
Siemens besteedt in zijn Samsung stofzuigers aandacht aan hoogwaardig vakmanschap, bevredigende prestaties, modern design en een goed filtersysteem. Eenvoudige bediening van de toestellen is ook belangrijk voor Siemens. Klanten zijn overtuigd van de stofzuigers van het bekende merk. Ook testrapporten roemen regelmatig Siemens stofzuigers om hun hoge kwaliteit en goede prestaties.
Wat is de prijsklasse van Siemens stofzuigers?
De meeste apparaten zijn tussen de 100 en 200 euro geprijsd. Binnen deze prijsklasse kun je een heel goede Siemens stofzuiger kopen. Wel moet je opmerken dat Siemens stofzuigers bijna altijd een zak hebben die vervangen moet worden. Dit betekent dat de kosten van nieuwe zakken bij de aanschafprijs van de stofzuiger opgeteld worden.
Je moet de kosten van nieuwe stofzuigerzakken niet
onderschatten. De eenheidsprijs voor nieuwe stofzuigerzakken is ongeveer 2-4 euro. Als je vaak grote oppervlakten stofzuigt en de zak wekelijks moet vervangen, is dit een niet te onderschatten kostenpost.
Voor wie zijn stofzuigers van Siemens geschikt?
Deze stofzuigers zijn geschikt voor je als je na het stofzuigen het stof handig wilt weggooien zonder dat je met het stof in aanraking komt. Dit is vooral interessant voor mensen met een allergie. Als je ook wilt dat je stofzuiger zo stil mogelijk is, zijn Siemens stofzuigers een goede keuze. Ze hebben vaak een overtuigend laag geluidsniveau.
Wat zijn de voordelen en nadelen van Siemens stofzuigers?
Welke alternatieven zijn er voor stofzuigers van Siemens?
(Image source: unsplash.com / Kowon vn)
Vergeleken met Siemens stofzuigers heeft een stofzuiger op batterijen het voordeel dat je hem onafhankelijk van een stroomaansluiting kunt bedienen. Zo vervalt het vervelende zoeken naar een stopcontact in de buurt.
Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Siemens stofzuigers te vergelijken en te evalueren
Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden als je een Siemens stofzuiger koopt. We hebben de volgende criteria onderscheiden:
In de volgende paragrafen leggen we uit wat belangrijk is in deze koopcriteria.
Zuigkracht
Bij zuigkracht letten mensen vaak alleen op het opgegeven vermogen in watt. Dit cijfer zegt echter niets over de werkelijke zuigkracht, maar geeft alleen aan hoeveel energie verbruikt wordt. Een stofzuiger met een hoog wattage heeft dus niet automatisch een goede zuigkracht.
Een goede aanwijzing voor de werkelijke zuigkracht zijn de reinigingsklassen voor harde vloeren of tapijt. Ze worden gegeven in de niveaus A tot G.
Een tapijt grondig schoonmaken is moeilijker dan stof van harde vloeren verwijderen. Dus als een stofzuiger goed scoort in de tapijtreinigingsklasse, is de zuigkracht hoogstwaarschijnlijk erg goed.
Voor de meeste doeleinden zijn de klassen B en C voldoende. Siemens stofzuigers halen vaak de beste zuigkracht voor harde vloeren, klasse A, en voor tapijt, klasse B of C. Hun totale zuigkracht is dus erg goed. De goedkope modellen presteren meestal wat slechter.
Werkstraal
De werkstraal speelt een belangrijke rol bij stofzuigers. Eerst en vooral zijn de lengte van het snoer en de flexibiliteit van de zuigbuis doorslaggevend.
Een grote actieradius maakt het stofzuigen een stuk gemakkelijker en aangenamer voor je, omdat je minder vaak van sokkel hoeft te wisselen en een grote mate van bewegingsvrijheid hebt. De actieradius moet minstens 8 meter zijn om ongecompliceerde reiniging mogelijk te maken.
Siemens stofzuigers doen het hier over het algemeen erg goed. Veel modellen halen een radius van 12 of 13 meter.
Zakvolume
Met een Siemens stofzuiger kun je vuil gemakkelijk met de zak weggooien, maar je moet hem wel regelmatig vervangen. Dit is belangrijk omdat anders de zuigprestaties aanzienlijk verslechteren. Bij de aanschaf van je Siemens stofzuiger moet je ook letten op de inhoud van de zak.
Hoe groter het volume van je stofzak, hoe minder vaak je hem hoeft te vervangen. Dit bespaart op de lange duur veel geld.
In het beste geval moet de stofzak 4 tot 5 liter bevatten. Siemens stofzuigers hebben meestal een zakinhoud tussen 3 en 6 liter.
Gewicht
Als je meerdere vloeren wilt stofzuigen, is het aan te raden een lichtgewicht Samsung stofzuiger te kopen. Als hij veel weegt, vind je het misschien ongemakkelijk om hem door het huis te dragen. Het gewicht van een Siemens stofzuiger is gewoonlijk tussen ongeveer 4 en 8 kilo. De goedkopere en compactere modellen zijn meestal lichter dan de premium modellen.
Geluidsniveau
Als je tijdens het stofzuigen wilt praten of naar muziek luisteren, moet je een Siemens stofzuiger zoeken die zo stil mogelijk is. De decibelwaarde (dB) is hier doorslaggevend.
Veel stofzuigers hebben een geluidsniveau van 75-80 dB, dat snel als onaangenaam wordt ervaren. Een waarde onder 75 dB wordt aanbevolen. Als het op geluidsemissie aankomt, presteren stofzuigers van Siemens over het algemeen goed. Siemens biedt enkele modellen aan met een zeer laag geluidsniveau van minder dan 70 dB. Omdat de geluidsfrequenties van model tot model verschillen, is het raadzaam de stofzuiger te testen voor je hem koopt. Dit zal je helpen bepalen welke stofzuiger je het beste in de oren klinkt.
Filter
Het uitlaatfilter van de stofzuiger is bijzonder belangrijk voor mensen met een allergie. Je stofzuiger moet zo weinig mogelijk stofdeeltjes terug naar buiten uitstoten. Zonder uitlaatfilter kan dit snel gebeuren door het draaien van de motor. Hoesten, snotteren of waterige ogen kunnen dan het gevolg zijn.
(Image source: unsplash.com / Brittany Colette)
Als je gevoelig bent voor stof, kun je overwegen een Siemens stofzuiger met HEPA filter aan te schaffen. Deze is in staat bijzonder fijne deeltjes, zoals pollen, uit de lucht te filteren. Een alternatief is het klassieke microfilter. Dit filtert het grootste deel van de lucht, maar niet de heel kleine deeltjes.
Veel Siemens stofzuigers zijn geschikt voor mensen met allergie of astma en hebben een HEPA filter.
Maak je filter af en toe schoon om het goed te laten werken.
Accessoires
Alvorens je Siemens stofzuiger te kopen, bekijk je ook de accessoires die er bij geleverd worden. Er moeten enkele belangrijke spuitmonden zijn, zodat je perfect kunt schoonmaken op verschillende oppervlakken. Hier is een overzicht:
Accessoiresproeiers | Beschrijving |
---|---|
Combinatiesproeiersle | De allrounder voor harde vloeren en tapijten. De borstelring kan worden in- en uitgeschoven, afhankelijk van het oppervlak. |
Upholstery nozzle | Ideaal voor gestoffeerde meubels, kussens of zelfs matrassen. |
Parket nozzle | Het meest geschikt voor gevoelige harde vloeren zoals parket of tegels. |
Turbo nozzle | Perfect voor extreem vuile plaatsen waar betere prestaties nodig zijn. |
spleetzuigmondle | De slanke vormgeving maakt grondig stofzuigen in voegen of hoeken mogelijk. |
Siemens levert in het algemeen verschillende standaard spuitmonden. Je kunt ook andere nuttige spuitmonden kopen. Let er echter op dat ze compatibel zijn met je stofzuiger.
Wetenswaardigheden over Siemens stofzuigers
Hoe kan ik de zak van mijn Siemens stofzuiger verwisselen?
Je moet de zak van je Siemens stofzuiger uiterlijk na 6 weken vervangen om te voorkomen dat er onaangename geurtjes ontstaan. Het is heel gemakkelijk te doen
- Maak de stofzuigerslang los: Op het uiteinde van de slang zitten meestal twee tegenover elkaar liggende knoppen die je moet indrukken om hem los te koppelen. Dit maakt het gemakkelijker om bij de behuizing van de stofzuiger te komen.
- Open de behuizing: Maak vervolgens de vergrendeling van de behuizing los en klap hem omhoog, zodat je de binnenkant van de stofzuiger kunt zien.
- Verwijder het zakje: Het zakje zit vast aan een houder. Het kan meestal verwijderd worden door het voorzichtig uit de houder te trekken. Zorg ervoor dat de opening van de zak dicht is, zodat er geen stof ontsnapt.
- Nieuw zakje: Open het nieuwe zakje en plaats het voorzichtig in de houder, zodat het goed vastzit. Pijlen op het zakje laten je zien in welke richting het ingebracht moet worden.
- Controle: Sluit nu de behuizing weer. Door het gat waar eerst de buis zat, kun je controleren of de zak goed zit. Dan ben je klaar.
Om je een beter idee te geven van hoe je dit moet doen, hebben we op dit punt een video bijgevoegd:
Wat is de garantie op Siemens
stofzuigers? Siemens stofzuigers zijn heel duurzaam, maar ze kunnen toch gebreken vertonen waarvoor je gebruik moet maken van de garantie.
De fabrieksgarantie voor Siemens huishoudelijke apparaten is 2 jaar.
Het is mogelijk de garantie tegen betaling te verlengen. Het is altijd belangrijk om de garantievoorwaarden te controleren. Als de stofzuiger bijvoorbeeld verkeerd behandeld is, geldt de garantie niet.
Welke andere producten biedt Siemens aan?
Siemens is een van de belangrijkste Duitse fabrikanten van diverse huishoudelijke apparaten. Je kunt van Siemens hoogwaardige producten kopen voor zowel de keuken als de badkamer. Een overzicht van de belangrijkste Siemens producten
- Ovens
- Magnetrons
- Koelkasten, diepvriezers
- Vaatwassers
- Koffiezetapparaten
- Broodroosters
- Ketels
- Blenders
- Was-droogmachines
- Wasmachines
- Drogers
Beeldbron: belchonock/ 123rf.com